Project

General

Profile

EMMs on a TivuSat card (nagra) - bug report #3827

Added by Mario D over 3 years ago

As requested I'm opening a this thread di focus the configuration problem in my setup (it should not be a bug as Gigius 2016 user reported a similar working configuration).
I repost the details of my report here: https://tvheadend.org/issues/3827

Mario D wrote:

Some weeks ago I pulled out of the drawer a TivuSat card (Nagra 183D) that I used more than one year ago. This kind of card doesn't expire but need a periodic refreshment of the rights.

I'm not able to make it work again using tvheadend + oscam (capmt net interface) sending it EMMs. I'm not sure if my oscam/tvheadend configurations are correct but I can't see any kind of EMM-related activities in tvheadend logs. Could you help in understanding if tvheadend is correctly forwarding the EMMs for my cards to oscam? It would be useful to indicate in what kind of log/trace of tvheadend or oscam I should be supposed to see an EMM-related activities of the two programs.

Is it a bug of tvheadend? I can't say yes but I can't say no...

tvheadend version: 4.1-2074~gafae049
tvheadend capmt configuration:
[...]

oscam version: 1.20-unstable_svn build r11194
oscam.conf:
[...]

oscam.user:
[...]

oscam.server:
[...]

Dear Gigius, could you post your relevant tvheadend/oscam configurations? Or, could you spot any problem in my configuration (see the bug report for the details). Thanks.


Replies (5)

RE: EMMs on a TivuSat card (nagra) - bug report #3827 - Added by Gigius 2016 over 3 years ago

Hi Mario,
sorry to come back so late.
I have a tivusat card with CAID 183E that works OK with tvheadend and oscam.

At first view the only thing you should add to your config is in oscam.dvbapi file:

P: 183E:000000 1 # TivùSat (change 183E with 183D)

to force ECM and EMM to the card when it has no entitlements.

Restart oscam, tune on rai 1 for example and wait. After some seconds (normally less than a minute) should work.

BR
Gigius

RE: EMMs on a TivuSat card (nagra) - bug report #3827 - Added by Mario D over 3 years ago

Thanks. It worked but I don't understand why this oscam-side setting is necessary. Why doesn't oscam send the emms to the card without?

RE: EMMs on a TivuSat card (nagra) - bug report #3827 - Added by Gigius 2016 over 3 years ago

Mario D wrote:

Thanks. It worked but I don't understand why this oscam-side setting is necessary. Why doesn't oscam send the emms to the card without?

Hi Mario,

I do not know exactly the reason why oscam does not send emm to an inactive card, but this priority setting in oscam.dvbapi is often used to reactivate cards like yours (I have to do the same thing every 3 or 4 weeks because I do not use the tivusat card very often.

BR
Gigius

RE: EMMs on a TivuSat card (nagra) - bug report #3827 - Added by Mario D over 3 years ago

Is it safe (for what it could mean) to keep this setting always on?

RE: EMMs on a TivuSat card (nagra) - bug report #3827 - Added by Gigius 2016 over 3 years ago

I have this parameter on for all my local cards since 2 years, it should be safe :-)

Gigius

    (1-5/5)