Project

General

Profile

Bug #5231

SAT>IP broken after FRITZ!Box 6490 Firmware Update v7

Added by Daniel Wandrei over 4 years ago. Updated over 4 years ago.

Status:
Fixed
Priority:
Normal
Category:
SAT>IP
Target version:
-
Start date:
2018-09-30
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Found in version:
4.3-1362~gbaf1f9207
Affected Versions:

Description

Hi,

after my AVM FRITZ!Box 6490 got updated to Firmware v7, SAT>IP seems to be broken.
As a new feature, the Manufacturer now lists official SAT>IP support.
I get a lot of these RTSP Errors after the Update:

2018-09-30 21:13:51.037 satip: SAT>IP DVB-C Tuner #4 (192.168.1.2) - RTSP cmd error 7 (Unbekannter Fehler -7) [8-408]
2018-09-30 21:13:55.919 mpegts: 522MHz in Vodafone - scan no data, failed
2018-09-30 21:13:55.919 subscription: 003A: "scan" unsubscribing
...
2018-09-30 21:14:00.917 satip: SAT>IP DVB-C Tuner #2 (192.168.1.2) - RTSP cmd error 7 (Unbekannter Fehler -7) [8-408]
2018-09-30 21:14:02.802 subscription: 003C: service instance is bad, reason: Tuning failed

What can I do to help resolve this Issue?

Regards

Daniel


Files

tvh.log (19.6 KB) tvh.log Daniel Wandrei, 2018-10-01 07:50
Bildschirmfoto 2018-10-03 um 21.25.15.png (198 KB) Bildschirmfoto 2018-10-03 um 21.25.15.png Settings 1 Stefan Dietzel, 2018-10-03 21:25
Bildschirmfoto 2018-10-03 um 21.26.34.png (184 KB) Bildschirmfoto 2018-10-03 um 21.26.34.png Settings 2 Stefan Dietzel, 2018-10-03 21:26
tuner.JPG (71.2 KB) tuner.JPG Tunner #1 Settings Daniel Wandrei, 2018-10-04 08:00
Bildschirmfoto vom 2018-10-07 15-19-57.png (48.9 KB) Bildschirmfoto vom 2018-10-07 15-19-57.png Networksetting (Unitymedia Hessen) Stephan Voeth, 2018-10-07 15:21
Bildschirmfoto vom 2018-10-07 15-20-10.png (141 KB) Bildschirmfoto vom 2018-10-07 15-20-10.png Muxes are finally "OK" Stephan Voeth, 2018-10-07 15:21
Bildschirmfoto vom 2018-10-07 15-19-45.png (57.3 KB) Bildschirmfoto vom 2018-10-07 15-19-45.png Tuner Settings (First Tuner - Different IPs for every Tuner) Stephan Voeth, 2018-10-07 15:21
Bildschirmfoto vom 2018-10-07 15-19-01.png (38.7 KB) Bildschirmfoto vom 2018-10-07 15-19-01.png TV Adapter Settings (FritzBox6490) Stephan Voeth, 2018-10-07 15:21
Bildschirmfoto 2018-11-10 um 22.48.43.jpg (86.3 KB) Bildschirmfoto 2018-11-10 um 22.48.43.jpg Tom Bauer, 2018-11-10 22:49

History

#1

Updated by Mischa Mischock over 4 years ago

Enable "pass specinv" in tuner configurations.
Reboot

#2

Updated by Mischa Mischock over 4 years ago

Mischa Mischock wrote:

Enable "pass specinv" in tuner configurations.
Reboot

And make a trace log

#3

Updated by Daniel Wandrei over 4 years ago

Mischa Mischock wrote:

Enable "pass specinv" in tuner configurations.
Reboot

Thank you very much, that seemed to solve the Problem. Will proof check later on Kodi.

#4

Updated by Daniel Wandrei over 4 years ago

Mischa Mischock wrote:

Mischa Mischock wrote:

Enable "pass specinv" in tuner configurations.
Reboot

And make a trace log

Here we go...

#5

Updated by Jaroslav Kysela over 4 years ago

Fixed in v4.3-1394-g37f9f6b08.

#6

Updated by Jaroslav Kysela over 4 years ago

  • Status changed from New to Fixed
#7

Updated by Stefan Dietzel over 4 years ago

I still get same error when using FritzOS 7 with Fritzbox 6490 Cable:

2018-10-03 21:20:44.509 mpegts: 394MHz in Unitymedia - tuning on SAT>IP DVB-C Tuner #1 ([email protected])
2018-10-03 21:20:44.509 subscription: 0067: "HTTP" subscribing on channel "RTL Television", weight: 100, adapter: "SAT>IP DVB-C Tuner #1 ([email protected])", network: "Unitymedia", mux: "394MHz", provider: "Unitymedia", service: "RTL Television", profile="h265_handy", hostname="5.146.162.191", username="handy", client="TvhClient/862 LibVLC/3.0.4"
2018-10-03 21:20:44.645 satip: SAT>IP DVB-C Tuner #1 ([email protected]) - RTSP cmd error 7 (Unbekannter Fehler -7) [8-408]
2018-10-03 21:20:46.509 subscription: 0067: service instance is bad, reason: Tuning failed

#8

Updated by Daniel Wandrei over 4 years ago

It's working fine for me. Maybe you want to check your settings to see any differences (see attached screenshot).

#9

Updated by Stephan Voeth over 4 years ago

I finally solved it for me

Setting "pass specinv" to "do not use" in tuner config solved it for me ("off" or "on" both did not work and created the above mentioned 4-408 error).

My resolving config is in the pictures below.

Systemconfig:
Debian 9.0 (stretch, Kernel 4.9.0-8-amd64) in KVM-VM on Debian 9 Host with Tvheadend (unstable 4.3-1424) and 4 virtual NICs and FritzBox 6490 (FritzOS 7)

#10

Updated by Jaroslav Kysela over 4 years ago

Thanks. I reverted the change. Note that this option should be 'do not use' by default now.

#11

Updated by Tom Bauer over 4 years ago

I also have this problem since updating the firmware version 7 but the problem is that I canĀ“t find the parameter "pass specinv" in my settings (see attached file).
I am using the version 4.4.20180726. Can somebody help me here, thank you!

#12

Updated by Tom Bauer over 4 years ago

And I am using on a Synology DS218+, so far a release from dierkse

Also available in: Atom PDF