Project

General

Profile

Bug #3266

Debug Tab Crash

Added by Nihil Baxter about 6 years ago. Updated almost 6 years ago.

Status:
Fixed
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
-
Target version:
-
Start date:
2015-11-04
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
Found in version:
4.x
Affected Versions:

Description

If clicking on the config/debug tab in webui crashes tvheadend server. I never did that before some 4x build and after that i forgot that bug, and i don't know the function of this tab. But on all latest builds i tested that and everytime i do that server crashes...


Files

gdb.txt (5.93 KB) gdb.txt M W, 2015-12-02 18:56
tvhlog (2.87 KB) tvhlog syslog output M W, 2015-12-02 18:56

Associated revisions

Revision 94e171ee (diff)
Added by Jaroslav Kysela almost 6 years ago

tvhlog: add missing end-of-array, fixes #3266

History

#1

Updated by Jaroslav Kysela about 6 years ago

Provide the backtrace (at least CRASH lines).

#2

Updated by Nihil Baxter about 6 years ago

Where did i find that? Not sure what you need, sry ;-)

#3

Updated by Nihil Baxter about 6 years ago

It's not fixed, still get server crash while clicking on debug tab. As i said there isnt anything in logfile.

#4

Updated by Jaroslav Kysela about 6 years ago

There should be CRASH lines in log, but I don't know which platform do you use.

#5

Updated by Nihil Baxter about 6 years ago

Using arm version on BananaPro, self compiled. I will look at log again.

#6

Updated by Nihil Baxter about 6 years ago

Nothing in my syslog, many entries from Tvheadend, but no crash entry.

#7

Updated by Jaroslav Kysela about 6 years ago

Do you compiled tvh with execinfo?

$ grep EXECINFO .config.mk 
CONFIG_EXECINFO = yes

Also, install addr2line to resolve addresses too (binutils package).

Try to run tvh directly from the command line .

#8

Updated by Jaroslav Kysela about 6 years ago

And - do you have something in 'dmesg' ?

#9

Updated by Trex the Daemon about 6 years ago

It crashes also on RPi2, with build HTS Tvheadend 4.1-1008~gc8fcc70

#10

Updated by Jaroslav Kysela about 6 years ago

Nice, but we don't know what caused the crash without debug info.

#11

Updated by Nihil Baxter about 6 years ago

I'm no linux specialist, maybe you have some tipp how to get the necessary debug info?

#12

Updated by Jaroslav Kysela about 6 years ago

https://tvheadend.org/projects/tvheadend/wiki/Debugging

The backtrace is best to find where the code crashed.

#13

Updated by Nihil Baxter about 6 years ago

OK, i will look there

#14

Updated by Nihil Baxter about 6 years ago

Didn't get that managed, i followed the instructions but tvheadend didnt produce any debug core file or something else, maybe i didnt find that. Maybe i need more detailed instructions how to do backtrace...

#15

Updated by Jaroslav Kysela about 6 years ago

Could you try to run tvheadend from cmdline and look, if you see the crash ?

tvheadend -c <cfgdir>
#16

Updated by Nihil Baxter about 6 years ago

Next try, started from commandline, did debugging things from wiki page, produced crash but still no core file in tmp folder. Maybe i did something wrong...

#17

Updated by M W almost 6 years ago

Hi,
I have the same problem with the debug tab. Tvheadend crashes instantly when you hit the debug tab menu.

Here is what I did:
sudo -u hts tvheadend -l /home/mw/tvhlog --debug --trace --dump --uidebug
wait and start tvheadend webui, move on to configure and hit debug tab....crash.

The dump and log files are attached.
Hope this can help you.
Cheers
Moe

#18

Updated by Jaroslav Kysela almost 6 years ago

  • Status changed from New to Fixed
  • % Done changed from 0 to 100
#19

Updated by Jaroslav Kysela almost 6 years ago

Finally! Thanks @M W. Fixed in v4.1-1131-g94e171e (one line fix).

Also available in: Atom PDF