Project

General

Profile

Bug #3063

Discontinuity errors

Added by Max M about 4 years ago. Updated almost 4 years ago.

Status:
Fixed
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
IPTV
Target version:
-
Start date:
2015-09-04
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Found in version:
4.1-372
Affected Versions:

Description

I get get some discontinuity errors just on one channel. All others are working fluently.
This is tvheadend log.

http://pastebin.com/5JMMbf73

History

#1

Updated by C vH about 4 years ago

RPi 1/2 ?

#2

Updated by Max M about 4 years ago

C vH wrote:

RPi 1/2 ?

It's a pi 2, power supply 2000 mA, tvcard tevii s660 with own power supply.
Discontinuity only appear when watching this special channel (servustv).
Further logs required?

#3

Updated by Jaroslav Kysela about 4 years ago

I'm testing this channel using latest tvh (v4.1-385-gf4c6817) and I don't see any reception/parsing errors (but using a SAT>IP server as source). It does not look like a tvh issue. You may try to increase the input buffer (tuner settings), but it may be a problem somewhere else (driver or so).

#4

Updated by Max M about 4 years ago

Before pi 2 I used this tv card with zbox ad02 (fusion e350) with tvheadend and without problems. very strange.

#5

Updated by Max M about 4 years ago

Whats also interesting, when I do a recording, the playback has no hickups glitches or artefacts, problem only exist with livetv.

#6

Updated by C vH about 4 years ago

@perexg
did you test it with an RPi2 ?
I have similar symptoms, at my normal HTPC with AXE no problem at all (tvh master).

At Rpi2 with every tvh version I could test (4.0 and a few 4.1) i get discontinuity errors (~5/min), If I add more the 1 tuner from AXE i get a huge amount of discontinuity errors (absolutely no problem at x64 hardware) even when they are just scanning. CPU and network usage looks pretty okay. Most likely this is a Tvh problem because vdr with sat>ip plugin works without any problem (at RPi2). All settings are default maybe this need some adjustments (no clue witch one).

#7

Updated by C vH about 4 years ago

After further testing, vdr>satip gives me the same problem (vdr seems to hide these errors better at the picture).
Latest RPi2 kernel and fw fixes it (beside the tuner > 1 - could be platform limitation)

#8

Updated by Jaroslav Kysela about 4 years ago

@C vH: I think that you hit a network problem for more than one stream. The SAT>IP server is able to feed packets at a higher rate so the network switch / USB network card in Rpi will drop some of them (1G -> 100M issue). Note that I speak about "peaks"/"bursts". The RTP UDP protocol has no packet retransmission mechanism.

#9

Updated by Max M about 4 years ago

problem solved
this did the trick for me:
echo "options dvb_usb disable_rc_polling=1" > /etc/modprobe.d/disableir.conf

#10

Updated by Max M about 4 years ago

false alarm, kodi settings were wrong after update.
sorry for the noise.

#11

Updated by Max M about 4 years ago

this is output of femon -H when tuning to this channel
http://sprunge.us/hMDg

#12

Updated by Max M about 4 years ago

C vH did you solve your issue with rpi2?

#13

Updated by Jaroslav Kysela about 4 years ago

  • Status changed from New to Fixed
#14

Updated by Max M almost 4 years ago

issue is still present!

#15

Updated by Jaroslav Kysela almost 4 years ago

It's not a TVH issue. You should tune probably USB buffers in kernel and increase the input buffer in the TVH tuner settings.

#16

Updated by Max M almost 4 years ago

what would be a reasonable value for input buffer in tvh?
has the usb buffers tuning to be done in kernel config?

#17

Updated by Jaroslav Kysela almost 4 years ago

TVH: The default value is 188000 now, you may increase it to 752000 .

Kernel: You must change the URB buffer count in the appropriate driver. There are some limits - usually visible in the driver's code. It's not an easy tuning.

Also available in: Atom PDF