Project

General

Profile

Bug #3023

Crash after update and reboot of the server

Added by Chris K over 5 years ago. Updated over 5 years ago.

Status:
New
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
Crashes
Target version:
-
Start date:
2015-07-20
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Found in version:
4.0.5
Affected Versions:

Description

Hi,

I've done an update to version 4.0.5 and after rebooting the machine I can't get Tvheadend to start.

A "sudo service tvheadend start" leads to a running process:

tvheadend start/running, process 8325

But the web-server is saying "ERR_CONNECTION_RESET".

Kodi is telling me that it can't connect to Tvheadend and the syslog is saying:

Jul 20 19:02:19 htpc kernel: [  858.462358] init: tvheadend main process (9357) killed by ABRT signal
Jul 20 19:02:19 htpc kernel: [  858.462368] init: tvheadend main process ended, respawning
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: main: Log started
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: config: loaded
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: scanfile: DVB-T - loaded 43 regions with 729 networks
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: scanfile: DVB-S - loaded 1 regions with 92 networks
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: scanfile: DVB-C - loaded 16 regions with 51 networks
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: scanfile: ATSC - loaded 2 regions with 14 networks
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: CRASH: Signal: 6 in PRG: tvheadend (4.0.5) [eaa5d5781d89112683e1cccac8d9a12ece2a7caa] CWD: /
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: CRASH: Fault address 0x6c000024a5 (N/A)
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: CRASH: Loaded libraries: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libdvbcsa.so.1 /lib/x86_64-linux-gnu/libssl.so.1.0.0 /lib/x86_64-linux-gnu/libcrypto.so.1.0.0 /lib/x86_64-linux-gnu/libz.so.1 /usr/lib/liburiparser.so.1 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libavahi-common.so.3 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libavahi-client.so.3 /lib/x86_64-linux-gnu/libdbus-1.so.3 /lib/x86_64-linux-gnu/libdl.so.2 /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0 /lib/x86_64-linux-gnu/libm.so.6 /lib/x86_64-linux-gnu/librt.so.1 /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 /lib/x86_64-linux-gnu/libnss_compat.so.2 /lib/x86_64-linux-gnu/libnsl.so.1 /lib/x86_64-linux-gnu/libnss_nis.so.2 /lib/x86_64-linux-gnu/libnss_files.so.2
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: CRASH: Register dump [23]: 00007f454c960c4000004880000000000000000000000008000000000000020600000000000000000000000000000000000000000191a010000000000000000000000000000024a500000000000024a5000000000181c5e0000000000272a10000000000000000060000000000000000ffffffffffffffff00007fffd924772800007f454a7bdcc90000000000000206000000000000003300000000000000000000000000000000fffffffe7ffbfa170000000000000000
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: CRASH: STACKTRACE
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: CRASH: /build/tvheadend/src/trap.c:148 0x461a69
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: CRASH: ??:0 0x7f454b06a340
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: CRASH: gsignal+0x39  (/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6)
Jul 20 19:02:19 htpc tvheadend[9381]: CRASH: abort+0x148  (/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6)

I've tried to start tvheadend directly (sudo tvheadend) and it is starting. The webserver is available but it looks like the configuration is lost (on the web-tool). Here is the result of the direct start:

[email protected]:~$ sudo tvheadend
2015-07-20 19:03:29.050 [   INFO] main: Log started
2015-07-20 19:03:29.112 [   INFO] config: loaded
2015-07-20 19:03:29.178 [   INFO] scanfile: DVB-T - loaded 43 regions with 729 networks
2015-07-20 19:03:29.178 [   INFO] scanfile: DVB-S - loaded 1 regions with 92 networks
2015-07-20 19:03:29.178 [   INFO] scanfile: DVB-C - loaded 16 regions with 51 networks
2015-07-20 19:03:29.178 [   INFO] scanfile: ATSC - loaded 2 regions with 14 networks
2015-07-20 19:03:29.190 [   INFO] linuxdvb: adapter added /dev/dvb/adapter1
2015-07-20 19:03:29.210 [   INFO] linuxdvb: adapter added /dev/dvb/adapter0
2015-07-20 19:03:29.615 [   INFO] dvr: Creating new configuration ''
2015-07-20 19:03:29.615 [   INFO] epggrab: module eit created
2015-07-20 19:03:29.615 [   INFO] epggrab: module uk_freesat created
2015-07-20 19:03:29.615 [   INFO] epggrab: module uk_freeview created
2015-07-20 19:03:29.615 [   INFO] epggrab: module viasat_baltic created
2015-07-20 19:03:29.622 [   INFO] epggrab: module opentv-ausat created
2015-07-20 19:03:29.622 [   INFO] epggrab: module opentv-skynz created
2015-07-20 19:03:29.622 [   INFO] epggrab: module opentv-skyit created
2015-07-20 19:03:29.623 [   INFO] epggrab: module opentv-skyuk created
2015-07-20 19:03:29.625 [   INFO] epggrab: module pyepg created
2015-07-20 19:03:29.625 [   INFO] epggrab: module xmltv created
2015-07-20 19:03:29.628 [   INFO] spawn: Executing "/usr/bin/tv_find_grabbers" 
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_fr created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_is created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_hr created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_pt_meo created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_il created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_za created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_eu_egon created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_eu_epgdata created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_fi created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_fr_kazer created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_na_dd created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_uk_bleb created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_huro created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_it created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_uk_rt created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_se_tvzon created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_in created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_dk_dr created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_ch_search created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_na_dtv created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_combiner created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_es_laguiatv created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_se_swedb created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_ar created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_no_gfeed created
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epgdb: loaded v2
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epgdb:   config     1
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epgdb:   channels   0
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epgdb:   brands     0
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epgdb:   seasons    0
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epgdb:   episodes   0
2015-07-20 19:03:30.438 [   INFO] epgdb:   broadcasts 0
2015-07-20 19:03:30.439 [ NOTICE] START: HTS Tvheadend version 4.0.5 started, running as PID:10351 UID:0 GID:0, CWD:/home/chris CNF:/home/chris/.hts/tvheadend
2015-07-20 19:03:30.439 [   INFO] htsp: Got connection from 127.0.0.1
2015-07-20 19:03:30.439 [   INFO] htsp: 127.0.0.1: Welcomed client software: XBMC Media Center (HTSPv8)
2015-07-20 19:03:30.440 [   INFO] htsp: 127.0.0.1 [ XBMC Media Center ]: Identified as user kodi
2015-07-20 19:03:30.440 [   INFO] htsp: 127.0.0.1 [ kodi | XBMC Media Center ]: Privileges raised
2015-07-20 19:03:31.288 [   INFO] AVAHI: Service 'Tvheadend' successfully established.

What could be the problem here?
Anything more I can provide or try?

Thanks a lot in advance!

History

#1

Updated by Chris K over 5 years ago

Ok, it looks like it was again a problem with duplicate ids (like here: https://tvheadend.org/issues/2935).
Unfortunately this time I didn't find anything describing the duplicate files when starting tvheadend directly.

I've renamed the main subfolder in "muxes" from "xxx" to "_xxx" and now everything is running ok. The channels are lost, but only for the 2nd satellite, which is not that relevant for me.
Now I need to find out which of the files there is the reason for the problem and delete it.

Since this is happening the 2nd time with different versions, is it maybe a general problem?
Shall I provide anything more so that this could get fixed or is it more a specific problem on my machine?

Also available in: Atom PDF