Project

General

Profile

Bug #2704

tvh + DVBSky S592 does not work on Linux 3.19

Added by Kai Sommerfeld over 5 years ago. Updated over 5 years ago.

Status:
Invalid
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
DVB
Target version:
-
Start date:
2015-03-08
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Found in version:
3.9.2513
Affected Versions:

Description

New in Linux 3.19 is support for DVBSky S592 "out of the box".

Card seems to be detected fine:

OpenELEC:~ # dmesg | grep -i dvb
[ 13.853208] CORE cx238850: subsystem: 4254:0952, board: DVBSky S952 [card=50,autodetected]
[ 15.103867] cx23885_dvb_register() allocating 1 frontend(s)
[ 15.103873] cx238850: cx23885 based dvb card
[ 15.142874] DVB: registering new adapter (cx238850)
[ 15.142884] cx23885 0000:03:00.0: DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Montage M88DS3103)...
[ 15.171316] DVBSky S952 port 1 MAC address: 00:17:42:54:09:52
[ 15.171322] cx23885_dvb_register() allocating 1 frontend(s)
[ 15.171336] cx238850: cx23885 based dvb card
[ 15.236197] DVB: registering new adapter (cx238850)
[ 15.236204] cx23885 0000:03:00.0: DVB: registering adapter 1 frontend 0 (Montage M88DS3103)...
[ 15.264260] DVBSky S952 port 2 MAC address: 00:17:42:54:09:53
[ 25.512945] i2c i2c-2: m88ds3103: downloading firmware from file 'dvb-demod-m88ds3103.fw'
[ 26.436985] cx23885 0000:03:00.0: DVB: adapter 1 frontend 0 frequency 0 out of range (950000..2150000)
[ 26.454559] i2c i2c-3: m88ds3103: downloading firmware from file 'dvb-demod-m88ds3103.fw'
[ 27.379062] cx23885 0000:03:00.0: DVB: adapter 0 frontend 0 frequency 0 out of range (950000..2150000)

dvblast does not complain:

OpenELEC:~ # dvblast -a 0 -n 0 -f 11361750 -s 22000000 -m psk_8 -v 18
DVBlast 2.2 (git-5.0.0-52-gb98bf41-dirty)
warning: restarting
debug: using linux-dvb API version 5
debug: Frontend "Montage M88DS3103" type "QPSK (DVB-S/S2)" supports:
debug: frequency min: 950000, max: 2150000, stepsize: 0, tolerance: 5000
debug: symbolrate min: 1000000, max: 45000000, tolerance: 0
debug: capabilities:
debug: INVERSION_AUTO
debug: FEC_1_2
debug: FEC_2_3
debug: FEC_3_4
debug: FEC_4_5
debug: FEC_5_6
debug: FEC_6_7
debug: FEC_7_8
debug: FEC_8_9
debug: FEC_AUTO
debug: QPSK
debug: 2G_MODULATION
debug: FE_CAN_RECOVER
debug: frequency 11361750 is in Ku-band (lower)
debug: configuring LNB to v=18 p=0 satnum=0
debug: tuning QPSK frontend to f=11361750 srate=22000000 inversion=-1 fec=999 rolloff=35 modulation=psk_8 pilot=-1
warning: failed opening CAM device /dev/dvb/adapter0/ca0 (No such file or directory)
debug: setting filter on PID 0
debug: setting filter on PID 16
debug: setting filter on PID 17
debug: setting filter on PID 18
debug: setting filter on PID 19
debug: setting filter on PID 20
error: no config file
debug: new SDT actual tsid=1011 version=1 onid=1
debug: * service sid=11110 eit_schedule eit_pf running=4
debug: - desc 48 service type=0x19 provider="ZDFvision" service="ZDF HD"
debug: * service sid=11130 eit_schedule eit_pf running=4
debug: - desc 48 service type=0x19 provider="ZDFvision" service="zdf_neo HD"
debug: * service sid=11140 eit_schedule eit_pf running=4
debug: - desc 48 service type=0x19 provider="ZDFvision" service="zdf.kultur HD"
debug: end SDT
debug: new PAT tsid=1011 version=0
debug: * NIT pid=16
debug: * program number=11110 pid=6100
debug: * program number=11130 pid=6300
debug: * program number=11140 pid=6400
debug: end PAT
debug: frontend has acquired signal
debug: frontend has acquired carrier
debug: frontend has acquired stable FEC
debug: frontend has acquired sync
info: frontend has acquired lock
frontend has acquired lock
debug: - Bit error rate: 0
debug: - Signal strength: 65535
debug: - SNR: 168

Both adapters show up in tvheadend, but network scanning etc. does not work. Nothing in the tvh logs, though...

History

#1

Updated by B C over 5 years ago

stupid question, but you have enabled your adapters (Default disabled) in tvh and assigned networks correctly?

#2

Updated by Kai Sommerfeld over 5 years ago

Sure. Adapters are enabled and network is assigned correctly. I have a valid config with channels etc. working for a long time. This config works perfect for Linux 3.18, but no longer for Linux 3.19 - same tvh version. As I said, support for S952 was added in 3.19. Could be related (I afraid).

#3

Updated by B C over 5 years ago

just thought, as the adapters have got a new id with the new driver for sure, so that involves reconfiguring. I'm running tvh on 3.19.1 with oob drivers for digital devices cine s2, and that's working fine.

#4

Updated by Kai Sommerfeld over 5 years ago

B C, you are so damn right. Needed to reconfigure. Works now. Problem solved.

Jaroslav, please close the ticket. Sorry for the noise.

#5

Updated by Jaroslav Kysela over 5 years ago

  • Status changed from New to Invalid

Also available in: Atom PDF