Project

General

Profile

Tvheadend 4.3-710: invalid start code at encrypted HD channels

Added by Marco Baum almost 4 years ago

Hello,
i'am trying to get tvheadend on my router (TP-link Archer C7) to work. Therefore i have a testing installation (4.3-710) on my router and also an installation (4.3-404~g454bf0600) for using on my odroid c2 in my network.
Furthermore i have oscam (r11392) installed on a rasperberry pi, conncected to the tvheadend versions via newcamd.
My using installation works without problems.
At my testing installation i can not see encrypted channels, all other channels working without problems.
I get the following messages if i try HD Channels

[WARNING]:TS: kg/130MHz/ProSieben HD: H264 @ #6841: Invalid start code 84:12:a6
[WARNING]:TS: kg/130MHz/ProSieben HD: AC3 @ #6842: Invalid start code 8a:6a:ea

Find full log of tvheadend as attachement

Furthermore the corresponding oscam log (at the router i have not set the right time, therefore the time differ)

2017/12/01 09:10:34 1C4B197B c   (client) encrypted newcamd:50002-client 192.168.0.4 granted (tvheadend, au=on (1 reader))
2017/12/01 09:10:34 1C4B197B c  (newcamd) user tvheadend authenticated successfully (Tvheadend)
2017/12/01 09:10:34 1C4B197B c  (newcamd) AU enabled for user tvheadend on reader KDGKARTE
2017/12/01 09:11:13 1C4B197B c      (ecm) tvheadend ([email protected]/0027/C35F/69:A70F092C43B8582E7C9994BBEE3BE09E:0F06000000000000:): found (304 ms) by KDGKARTE
2017/12/01 09:11:13 560E611E r   (reader) KDGKARTE [videoguard2] tvheadend emmtype=global, len=36 (hex: 0x24), cnt=1: written (48 ms)
2017/12/01 09:11:17 1C4B197B c      (ecm) tvheadend ([email protected]/0027/C35F/69:629A0575F941B3DC86CEB91CB30EB20E:0F06000000000000:): found (297 ms) by KDGKARTE

I think oscam working correct.
Does anyone have an idea what is the problem?


Replies (3)

RE: Tvheadend 4.3-710: invalid start code at encrypted HD channels - Added by Marco Baum almost 4 years ago

Hello, to go on with the solving of my problem i try to compare the debug output from my using with my testing system.

The following lines are after initialization and different from my using system

2017-11-27 15:11:34.560 [   INFO]:descrambler: adding CAID 2600/FFFF as ConstCW interval 10000ms pc 20 (BISS)
2017-11-27 15:11:34.560 [   INFO]:descrambler: adding CAID 0E00/FFFF as MultiPID interval 1000ms pc 2 (PowerVu)

What is the meaning, i don't understand.

The following lines are after switching to a encrypted programm.

2017-11-27 15:12:13.293 [  TRACE]:cwc: caid update event - client kg_CA mux 0x56755b60 caid 09c7 (2503) pid 1509 (5385) valid 1
2017-11-27 15:12:13.293 [  TRACE]:cwc: caid update event - client kg_CA mux 0x56755b60 caid 1861 (6241) pid 1507 (5383) valid 1
2017-11-27 15:12:13.294 [  TRACE]:cwc: caid update event - client kg_CA mux 0x56755b60 caid 1834 (6196) pid 1505 (5381) valid 1

Why there is an update of the caid?
I thought that is according to the provider fixed.

Sorry if the questions are stupid.

RE: Tvheadend 4.3-710: invalid start code at encrypted HD channels - Added by Giuseppe Sicilia over 2 years ago

Could you solve your issue? I'm using tvheadend version 4.3-1789 with oscam. Both running inside docker container.
All channels are running but sometimes I get short freezer or artifacts. I switched to tvheadends internal cccam and everything worked without issues. But using cccam it's not possible to descramble multiple channels simultaneously (don't know why, get black screen).

I can exclude my oscam server. Either oscam or the connection between oscam and tvheadend makes trouble.

RE: Tvheadend 4.3-710: invalid start code at encrypted HD channels - Added by saen acro over 2 years ago

C and N lines can descramble multiple services at once without problem,
dvbapi also.

    (1-3/3)