LibreElec, TVheadend can't record- states 'recording started' then immediately 'recording completed'

Added by Chris Hughes 26 days ago

Hi all, I'm really struggling to get recordings to work. I'm using the HTS Tvheadend 4.2.3-20 ~ LibreELEC Tvh-addon v8.2.112
I'm just starting with Linux. I'm pretty sure it's a permissions issue, but I might well be wrong. I have been in to Kodi to see where it was recording to and then also ssh into libreelec to find that the folder didn't exist. I created the folder using mkdir and it still doesn't work. I'll hit record and it states: 'recording started' then immediately 'recording completed'

I'm pretty sure I'm doing something colossally stupid/ basic, but I can't put my finger on it and the fixes I've found on line talk of a hts group which I don't have on libreelec.

Any thoughts???

Thanks in advance


Replies (5)

RE: LibreElec, TVheadend can't record- states 'recording started' then immediately 'recording completed' - Added by Chris Hughes 12 days ago

Has nobody got any ideas/ suggestions for this or am I asking the question in the wrong way?

Any help really appreciated.

RE: LibreElec, TVheadend can't record- states 'recording started' then immediately 'recording completed' - Added by Mark Clarkstone 12 days ago

Chris Hughes wrote:

Has nobody got any ideas/ suggestions for this or am I asking the question in the wrong way?

Any help really appreciated.

Have you checked to see what the log is saying? If you're saving it to a share on another system check you can actually read/write to that path.

RE: LibreElec, TVheadend can't record- states 'recording started' then immediately 'recording completed' - Added by Chris Hughes 6 days ago

Thanks for the response. sorry, I've been away hence the delay. I've booted up my system and now for some reason the Tvheadend backend service is not starting. I've just spent the last 40 minutes googling how to start the service and found nothing :(

Sorry to be such a noob, but how to I find the logs? Do you know how I re-start the service? I'm tempted right now to start again, re-install libreelec and then use this https://forum.libreelec.tv/thread/9184-tvh2kodi-addon-configure-tvheadend-from-kodi-interface/?pageNo=1

tvh2kodi addon to configure it all and cross my fingers that it works. I'd really rather understand how I can manually stop and re-start the service and really get together a better understanding of how this all works so I can debug if anything happens in the future. So if anybody can point me at how to restart the backend service and help me work out why it's not just starting on boot anyway then I'd be tremendously grateful.

RE: LibreElec, TVheadend can't record- states 'recording started' then immediately 'recording completed' - Added by Mark Clarkstone 6 days ago

Chris Hughes wrote:

Thanks for the response. sorry, I've been away hence the delay. I've booted up my system and now for some reason the Tvheadend backend service is not starting. I've just spent the last 40 minutes googling how to start the service and found nothing :(

Sorry to be such a noob, but how to I find the logs? Do you know how I re-start the service? I'm tempted right now to start again, re-install libreelec and then use this https://forum.libreelec.tv/thread/9184-tvh2kodi-addon-configure-tvheadend-from-kodi-interface/?pageNo=1

tvh2kodi addon to configure it all and cross my fingers that it works. I'd really rather understand how I can manually stop and re-start the service and really get together a better understanding of how this all works so I can debug if anything happens in the future. So if anybody can point me at how to restart the backend service and help me work out why it's not just starting on boot anyway then I'd be tremendously grateful.

Unfortunately I'm not 100% on where Libre stores the logs for services. I'm not even sure if it uses systemd so I don't think systemctl status tvheadend would work.

RE: LibreElec, TVheadend can't record- states 'recording started' then immediately 'recording completed' - Added by Chris Hughes 6 days ago

it didn't as I did try that one. I also couldn't access folders which I felt was odd since I was root. I'm just abut to nuke it and start again nw. If it doesn't work I'll go for a full linux install and stick kodi and tvheadend on that. RTeally appreciate your reply.

(1-5/5)