Html internal graber module Missing

Added by Cédric BY 2 months ago

Hi.

There is now 3 days i search on the web how to grab an xmltv.xml file in TvheadEnd on my Synology DS218+.
I found how and where to find the source and i've now a complete xmltv.xml file.
I've understand i've to "install" a tv grabber (tv_grab_file synology version i my case), and it works well manually:
I've made a "ln" link in the /usr/bin/ directory, change the permission (0777) the owner and group (root:root) and test it manually (all is all right: it print the content of the xmltv.xml).

But i can't see it in TvHeadEnd, even after a reboot: I've no "MODULE" choice in the INTERNAL GRABBER (EPG GRABBER) unther the "Cron Multi-line" area.
Someone could help me?

TvhedEnd.jpg - MODULE missing (91.1 KB)


Replies (4)

RE: Html internal graber module Missing - Added by Mark Clarkstone 2 months ago

You need to also create a fake find_tv_grabbers script with the name and location to your grabber for it to show up. See this

HTH

RE: Html internal graber module Missing - Added by Cédric BY 2 months ago

Ok, I've seen there is something needed for "declare" the grabber.
So i've visited your link and I created a file named "tv_find_grabbers" located in /usr/bin/ with this inside:

#!/bin/sh

#set to the location of your 'tv_grab_file' script
my_grabber_script="/usr/bin/tv_grab_file"

echo ${my_grabber_script}|XMLTV File Import

I expeted to have the "Module:" appear with "XMLTV File Import" under the arrow.
But, no. So i've try to execute the tv_find_grabbers manualy, and i've got an error message "/volume1/video/XMLTV/tv_find_grabbers: line 4: XMLTV: command not found"
Then, i have modified it like this:

#!/bin/sh

#set to the location of your 'tv_grab_file' script
my_grabber_script="/usr/bin/tv_grab_file|XMLTV File Import"

echo ${my_grabber_script}

When i execute it manualy, i have:

/usr/bin/tv_grab_file|XMLTV File Import

I think it's all right , but after a CHMOD 0777 , CHOWN root:root , moved it in /usr/bin/ and TvHeadEnd restart, then nothing's better: Always no "Module" appear.

Let me be clear:
I don't say i have the "Module" menu with only "Disable" front of it and no grabber to choice.
I say i have not even the word "Module:" in the interface and no more the arrow for choicing the grabber (like you can see in the capture in my first post.

That's why there is something i don't understand
A little bit more help please.

RE: Html internal graber module Missing - Added by Mark Clarkstone 2 months ago

I think you need to replace echo with printf

try:

#!/bin/sh
printf '/usr/bin/tv_grab_file|XMLTV File Import\n';
exit 0;

RE: Html internal graber module Missing - Added by Cédric BY 2 months ago

sorry, byt nothing better:

Still have no Module DIV

I don't know if it's important but it is installed on a Synology DS218+...

(1-4/4)